Splaiul Independenţei, Nr. 290, Et. 4, Of. 4, sector 6, București 0765 247 311
Youth In Action Inginerie Mecanică și Mecatronică
contact@yaimm.ro

COMUNICAT DE PRESĂ – Un popor fără tineri nu are viitor

Home Noutăți COMUNICAT DE PRESĂ – Un popor fără tineri nu are viitor

Luni, 6 februarie 2017, a avut loc Consiliul Consultativ pe Probleme de Tineret (CCPT) al Minsterului Tineretului și Sportului, prima ședință din acest an și prima ședință cu noua conducere a ministerului. La această ședință au participat peste 40 de reprezentanți ai organizațiilor de tineret și ai instituțiilor care lucrează în domeniul de tineret.

Principalele teme abordate, în cadrul CCPT, au fost:

  • Legea Tinerilor – stadiul actual și perspective
  • Bugetul alocat de către MTS activităților și programelor pentru tineret și studenți
  • Prioritățile pe tineret din Programul de Guvernare – modalități de implementare
  • Probleme stringente ale tinerilor care țin de competența MTS.

 

”Tinerii sunt viitorul României, resursa strategică a țării, pentru care statul român are datoria să asigure toate condițiile unei vieți decente, prospere și a unei evoluții continue. Este esential ca fiecare tânăr din România să aibă șansa de a se dezvolta armonios în comunitatea din care face parte, să poată să pornească pe drumul vieții având acces la informații și oportunități egale cu oricare alt tânăr din România, să își construiască cariera fiind informat și conștient despre cererea de pe piața muncii, să îndrăznească să devină antreprenor.

Tinerii sunt prioritari pentru mine ca ministru, precum și pentru Minister. Împreună cu colega mea, Gabriela Podașcă, vom depune toate eforturile pentru a dezvolta cât mai multe activități pentru tineri, în colaborare cu organizațiile de tineret. Doar împreună putem reuși! Trebuie să ne respectăm angajamentele luate și să nu facem discriminări căci un popor fără tineri nu are viitor. Sunt deschis să colaborăm cu toate organizațiile din domeniul tineretului, să avem o relație bazată pe respect reciproc, cu singurul scop de a veni în sprijinul tinerilor”, susține Marius Dunca, Ministrul Tineretului și Sportului.

“Consiliul Consultativ pe Probleme de Tineret (CCPT) este cel mai important instrument pe care MTS îl are în procesul de consultare cu organizațiile și îl consider fundamentul elaborării politicilor de tineret. Concluziile rezultate în urma consultărilor din CCPT reprezintă priorități pe care le vom susține inclusiv în discuțiile cu instituțiile partenere, cu atribuții în domeniul tineretului”, afirmă doamna Secretar de Stat Gabriela PODAȘCĂ.

 

Posted in MTS

Leave a Reply